Sve o Duvanu

LULA Čišćenje, Nega i Održavanje – Oprema za Lule

Kako lula treba da bude sve vreme čista i, što je najvažnije, suva, biće Vam potrebna sredstva za čišćenje lule. Važno je da sredstva za čišćenje lule dobro apsorbuju vlagu. Uprkos naizgled jednostavnosti ove adaptacije, postoji mnogo vrsta čistača lule. Razlikuju se po prečniku, materijalu, dlakavosti, obliku. Za posebno pažljivo čišćenje postoje sredstva za čišćenje konusnih lula, abrazivna sa upletenom tankom žicom. Obično se nudi četiri vrste.

  • Standard — zadovoljava potrebe većine pušača.
  • Super tanak (ekstra) — dobro se uklapa za tanke i savijene piske.
  • Konus — tanak vrh za čišćenje usnika i debeli za čišćenje drške.
  • Konus sa metalnom četkom — za generalno nedeljno čišćenje Vaše lule.

Postoje i čistači za veoma dugačke lule za čišćenje usnika tipa Churchvarden i čistači širokih lula od čekinja za čišćenje otvora za usnik ili filtera u dršci.

Odabir čistača lule treba da zavisi od prečnika dimnog kanala i oblika usnika. Ako je usnik savijen, može doći do problema pri čišćenju i u tom slučaju je bolje izabrati čistač lule manjeg prečnika. Nikada ne ostavljajte sredstvo za čišćenje lule u luli jer joj ne dozvoljava da „diše“.

Kada je lula na postolju vazduh slobodno prolazi kroz kanal i vlaga postepeno isparava. Ako Vam je lula pokisela, držite sredstvo za čišćenje u konjaku, ili ga navlažite u posebnoj tečnosti, a zatim očistite dimni kanal nastavka za usta i dršku i lagano očistite dno šoljice. Odlično osvežava „umornu lulu“. Inače, ako se lula ukiselila ili je dobila nepotreban miris, to je jako dobar način da se izleči ukiseljena lula i da se uklone upijene smole i mirisi.

Noževi za Lule, Tamperi, Čaure

Za Punjenje Lule Duvanom potreban Vam je tamper, odnosno „buba“. Uz pomoć nje u lulu treba gurnuti pepeo od pregorelog duvana.Prodajem Alat za Čišćenje Lule SAVINELLI VIP Srbija CenaZa Čišćenje Lule postoje specijalne čaure ili noževi za lule koji se obično sastoje od tampera, kašika ili ivica za čišćenje čašice lule od ostataka pepela; i jezgro ili šilo za čišćenje čašice dimnog kanala od duvanskih ostataka. Ali generalno, postoji mnogo sličnih alata i kompleta. Od jednostavnih i jeftinih garnitura, do garnitura koje se sastoje od više delova sa umetnutim ručkama itd.

Čistac za Lule Metalni iz Više DelovaPepeljare za Lule

Uglavnom se pepeljara za lule razlikuje od uobičajene, napravljene od meke plastike ili plute ovalne ivice koja daje mogućnost laganim tapkanjem da izbije gornji sloj pepela.

Pepeljara+Nosač za 3 Lule SAVINELLI CrnaU tu svrhu nikada nemojte udarati lulu o čvrstu površinu. Izuzetak je primena lulanih pepeljara sa plutenim ili plastičnim „bitom“. To su pepeljare za lulu, opremljene postoljima za jednu, dve, tri i više lule.

Upaljači za Lule

Veoma je zgodno koristiti specijalne upaljače za Lule sa horizontalnim plamenom kod kojih postoji ogromna raznolikost. Turbo-upaljači sa čvrstim ubodom plamena su veoma pouzdani, omogućavajući veoma ravnomerno paljenje duvana. Međutim, sa takvim upaljačima treba posebno biti pažljiv, jer je lulu moguće vrlo lako oštetiti.

Postolje, Nosači, Držač za Lulu

Osim toga, dobro je imati posebno postolje za lule. Možete posedovati za jednu lulu, a mogu se napraviti i za nekoliko desetina.

Hromirani Držač za 1 Lulu SAVINELLI CenaAko ste novi u svetu pušenja lule, važno je da znate kako održavati lulu čistom i suvom.

Korišćenje sredstva za čišćenje lule je neophodno, ali izbor sredstva treba da bude pažljiv jer su sredstva različita po prečniku, materijalu, dlakavosti i obliku. Za posebno pažljivo čišćenje, postoje sredstva za čišćenje konusnih lula, abrazivna sa upletenom tankom žicom. Odabir čistača lule treba da zavisi od prečnika dimnog kanala i oblika usnika. Ako je usnik savijen, treba izabrati čistač lule manjeg prečnika.

SAVINELLI Čistači za Churchwarden Lule 10 komNikada ne ostavljajte sredstvo za čišćenje lule u luli jer joj ne dozvoljava da „diše“. Lule treba držati na postolju kako bi se omogućio prolaz vazduha kroz kanal i kako bi se vlaga postepeno isparavala. Ako je lula pokisela, možete koristiti sredstvo za čišćenje u konjaku ili posebnoj tečnosti, ali nikada ne ostavljajte sredstvo u luli.

Pored čistača, postoje i drugi alati za održavanje lule. Za punjenje lule duvanom, potreban Vam je tamper, dok se specijalne čaure ili noževi za lule koriste za čišćenje čašice lule od ostataka pepela i duvanskih ostataka. Pepeljare za lule se razlikuju od uobičajenih pepeljara i obično su napravljene od meke plastike ili plute ovalne ivice. Nikada nemojte udarati lulu o čvrstu površinu, već koristite pepeljare za lulu, opremljene postoljima za jednu, dve, tri ili više lula.

Za paljenje duvana, veoma je korisno koristiti specijalne upaljače za lule sa horizontalnim plamenom. Turbo-upaljači sa čvrstim ubodom plamena su veoma pouzdani i omogućavaju ravnomerno paljenje duvana.

Važno je pravilno održavanje lule kako biste uživali u dobrom kvalitetu duvana i dugotrajnom korišćenju lule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *