Sve o Duvanu

10 Najboljih Saveta za Pušenje Lule za Duvan

10 Najboljih Saveta za Pušenje Lule za Duvan

Pre nego pročitate 10 Najboljih Saveta za Početak Pušenje Lule za Duvan, važno je zapamtiti Prvi jer je najvažniji. Verovatno nećete dobiti nikakvo Zadovoljstvo od Prvog Pušenja Lule, ali ne treba da očajavate. Pokušajte i uspećete. Imajući u vidu sve gore navedeno, pokušaćemo da olakšamo Vaše poduhvate.

Uvek Pušite Svežu, Opuštenu, Čistu i Suvu Lulu

Ako u Luli ima nesagorelog duvana posle poslednjeg pušenja, imaće gorak ukus. Svakako očistite lule posebnim alatom. Nakon što ste očistili lulu nakon pušenja, ostavite je da se ohladi i ostavite da odstoji bar jedan dan.

Uvek Koristite Dobro Navlažen Duvan

Duvan za Pusenje Lule Stanwell VanilaAko ne kupujete svež duvan u prodavnici duvana i ne skladištite ga dobro upakovanog, duvan se lako suši. Suvi duvan gori brzo i toplo i potpuno nije koristan ni za lulu, ni za Vas. S druge strane, duvan ne bi trebalo da bude previše navlažen. Takav duvan je teško zapaliti, jako teško gori, teško ga je udahnuti, što će Vas naterati da upornije „vučete“, a udisaćete žešći dim.

Savršeni uslovi za skladištenje duvana su skoro isti kao i za Cigare (Tompuse): oko 70% vlažnosti i 18°C. Svakako, teško je precizno održati takve uslove i nije striktno neophodno. Pakovanja Duvana su obično hermetička zatvorena, tako da ćete imati vremena da popušite duvan dok je svež, ako ih ne čuvate dugo. Ako ne pušite često, ima smisla staviti u kesicu za duvan 1 ili 2 tanke kriške jabuke.

Pravilno Napunite Lulu

Ova sposobnost će doći sa iskustvom, ali treba da znate da će se pregusto i suviše slabo napunjene lule vruće pušiti i da će Vam izgoreti vrh jezika. Postoji mnogo načina za punjenje ručno rađene lule. Ali njihova suština se uvek svodi na to da lula treba da se puni ravnomerno i precizno tako da pri pritisku prstom na duvan napunjen u tubi, ona blago izvire. Najpre napunite šolju do kraja, ali slobodnim duvanom utapkajte prstom do polovine, tako da lagano izvire. Ponovite to nekoliko puta. Najpogodnije je napuniti lulu duvanom u tri koraka, dosledno je precizno nabijajući prstom ili specijalnim alatom.

Bolje je Zapaliti Lulu Drvenim Šibicama ili Gasnim Upaljačem

Šibice za Cigare ili Lule Dugačke 10cm-20kom*Nemojte koristiti kartonske šibice ili benzinske upaljače;

Postoje posebni Upaljači za Lule. Duvan vrlo lako upija nepovezane mirise, tako da za paljenje duvana nije potrebno koristiti nešto osim šibica ili butana. Inače, šibice su poželjnije jer je temperatura gorenja butana viša od drveta, a lakši plamen može da zapali lulu.

 

Ne Ustručavajte se da Često Palite Lulu

Mnogi početnici veruju da vešti pušači dobijaju svetlo od prvog puta i da će često korišćenje šibica za paljenje izdati početnika u njima. Nemojte oklevati; koristite onoliko šibica koliko je potrebno. Dve šibice za paljenje biće Vam potrebne samo na Prvenstvu u Pušenju Lule. Koristite onoliko šibica koliko Vam je potrebno – proizvođači šibica će Vas voleti!

Ne Plašite se da Koristite Četke Tokom Pušenja

Pamučni Čistači za Lule-AtomicVrlo često tokom pušenja lula počinje da grklja. Naročito se to dešava sa pometenim lulama gde se vlaga lako akumulira. Zvuk je odvratan i kapi zasićene nikotinskom vlagom pri udaru u usta ostavljaju veoma neprijatan osećaj. Zato, čim lula počne da žubori, bezbedno stavite četku u vazdušni kanal lule i obrišite vlagu, a nakon toga lako pušite. Da se kondenzat ne nakuplja na dnu šoljice postoje specijalni kristali koji se stavljaju na dno pre punjenja lule duvanom.

Zapamtite da Lule Treba Menjati Svaki Dan

Lula treba da se odmori najmanje jedan dan pre nego što je ponovo popušite. Za tu svrhu treba da ima posebno mesto, koristite posebne nosače za lule: jednostruke, dvodelne ili za više lula ako ih imate više. Ne može biti previše lula. Zato ovaj članak možete bezbedno iskoristiti kao priliku da još jednom odete u prodavnicu duvana i kupite novu lulu kako biste pre spavanja još jednom vežbali u začinjavanju lule.

Nikada ne Rastavljajte Lulu Dok je Još Topla

Može se lako slomiti. Lula bi trebalo da se potpuno ohladi pre nego što izvadite držač iz nje i počnete da čistite.

Kupili Ste Novu Lulu Koja Nije „Upušena“

Na zidovima lule obavezno napravite „košulju“ – tanak izgoreli sloj koji će zaštititi lule od gorenja.

Postoji mnogo načina za upušaavanje lula.  Košuljica je neophodna da bi se Vaša Lula Pušila hladno i da šolja ne bi pregorela.

 

 

I Glavna Stvar – Da Biste Uživali u Pušenju Lule, Potrebno Vam je Vreme

Cigareta se može popušiti u bekstvu, na poslu. Lula je ritual. Izaberite sat ili više, odmorite se. Neka te sujeta napusti na neko vreme. Polako i precizno napunite lulu. Zgodno se zavalite u omiljenu fotelju. Zapalite je s ljubavlju i udahnite puna usta mirisnog dima. Pustite dah i osetite kako su svi Vaši problemi nestali.

7 Činjenica Koje Znaju Svi Pušači Lula

  • Pušenje Lule je manje štetno od pušenja cigareta.
  • Pušači Lula u proseku popuše više nego duplo manje duvana dnevno nego pušači cigareta.
  • Duvanski dim iz lule se ne uvlači u pluća, kao kod cigareta, nego se pućka.
  • Duvan za Lulu sadrži manje nikotina od duvana u cigaretama.
  • Filteri sa Aktivnim Ugljem su uobičajeni u lulama i zadržavaju znatno više nikotina i katrana od Filtera u Cigaretama.
  • Duvani za Lulu ne sadrže aditive koji se koriste u cigaretama za podizanje nivoa nikotina i podsticanje zavisnosti.
  • U Duvanu za Lulu nema otrovnih i kancerogenih aditiva kao u cigaretama.

Poštovani ljubitelji Lula Srbiji u mogućnosti smo da Vam ponudimo Ručno Pravljene Lule iz Italije po cenama sa zvaničnog sajta proizvođača. Odaberite omiljenu lulu direktno od svetski poznatog proizvođača Lula Savinelli, mi Vam je isporučujemo uz Besplatnu Dostavu na Vašu adresu u Srbiji. Za više informacija ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *